2015. 04. 24.

 

Kerékpáros nap az alsó tagozaton

Április 22-én mozgalmas és izgalmas napjuk volt az alsó tagozatos diákoknak. A tavaly először megrendezett kerékpáros napot ismételtük meg. A tanulásra hívó csengőszó e napon közlekedéssel, kerékpározással kapcsolatos vetélkedőkre, játékokra szólította a diákokat. A Közlekedéstudományi Intézet munkatársai jöttek el hozzánk színes programjaikkal, hogy  segítsenek a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályait elsajátítani és a gyakorlatban is kipróbálni. A diákok megismerkedtek a láthatósági szabályokkal, a közlekedési táblákkal, a Kresz szabályaival. Oktató filmeken keresztül ismerhették meg a közlekedési helyzeteket, közlekedési memória játékokkal, járműkirakóval játszottak és nem utolsó sorban kerékpároztak és rollereztek is a sportpályánkon felépített tanpályán.

Szebbnél szebb plakátok is készültek mellyel a „Biztonságosan az iskolába" című versenyre neveztek osztályaink. A különleges napot pizza ebéddel zártuk a gyerekek nagy örömére. Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát és játékosan, de mégis sokat tanult a program sgítségével.

Köszönjük a kollégák segítségét a nap programjainak lebonyolításában, különösen a szervezést Vida-Szűcs Emesének, Sándor Erikának és Kőházi-Kis Margitnak.

Az esemény a "Innovatív piarista iskolák - Kecskemét" TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat keretében valósulhatott meg.

Máj Judit tanító

 

 

Submitted by nagy.attila on