2021. 02. 24.

„Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami erényes és magasztos.” /Fil. 4,8./

Hamvazószerdával beléptünk a nagyböjtbe, a húsvéti előkészület idejébe. Ez a negyven nap minden bizonnyal a legkomolyabb idő az esztendő folyamán, az önfegyelmezésnek, az önmegtartóztatásnak, a lemondásoknak az időszaka. A nagyböjt a tavaszi hónapokra szokott esni, amikor is megújul, újjáéled a természet, s mi évről évre rácsodálkozunk az Isten által teremtett világ újjászületésére. De az Isten által teremtett és az üdvösségre hívott embernek is szüksége van a megújulásra. 

A nagyböjtben Erények útján veszünk részt a gyerekekkel. Ez az egész nagyböjtünkön végig vonul. Nagyböjti utunkra 5 erényt emeltünk ki: a szorgalom, becsületesség, türelem, megbocsátás, szeretet, önzetlenség. Tarsolyunk hétről –hétre bővül. Történetek, feladatok, rejtvények segítségével gondoljuk át hétről hétre az erényeket. Így a böjti időszak heteiben egyre több erény gyakorlásában kipróbálhatják magukat a diákok, segíthetik társaikat családjaikat.

Mindennapjainkban is, de nagyböjtben különösen törekszünk arra, hogy jobbak legyünk.

„Legyen a nagyböjt minden keresztény számára megújuló tapasztalat Isten szeretetéről, amelyet Krisztusban ajándékozott nekünk, és amelyet nekünk is minden nap tovább kell ajándékoznunk a felebarátunknak, főleg a szenvedőnek és a rászorulónak. Csak így részesülhetünk gazdagon a húsvét örömében.” /Benedek pápa/

 

 

Submitted by vidaszucs.emese on