2012. 04. 18.

Comenius projekttalálkozó Kecskeméten

Iskolánk francia nyelvű Comenius-programjának keretében 2012. április 15. és 22. között láttuk vendégül német és francia partnereinket. Németországból 10 diák és 2 tanár, Franciaországból 13 diák és 2 tanár látogatott hozzánk. Tanulóink már ismerősként köszöntötték cserediákjaikat, akiknél korábban Németországban (Bruchsal) és Dél-Franciaországban (Gigean) vendégeskedtek.

A projekt címe és témája: „Az európai fiatalok szabadidős tevékenységei". Ennek megfelelően kulturális és szabadidős programokkal próbáltuk feledhetetlenné és tartalmassá tenni vendégeink magyarországi látogatását. A projektben résztvevő tanulóinkkal együtt az egy hét során többek között kalandparkban próbálhatták ki ügyességüket, ismerkedhettek a lovaglással, strandon pihenhettek, de kulturális értékeinkbe, hagyományainkba is bepillantást nyerhettek.

Programjaink:                                            

  • kecskeméti városnézés: Városháza dísztermének megtekintése, látogatás a Nemzetközi Rajzfilmstúdióban és a Leskowsky Hanszergyűjteményben
  • kirándulás Budapesten, látogatás a Parlamentben
  • hagyományos pusztaprogram lovasbemutatóval, ebéddel Bakodpusztán, majd városnézés Kalocsán (Érseki könyvtár, Paprika Múzeum, Népművészeti Ház megtekintése)
  • bemutatóórák, projkettevékenységek az iskolában, összejövetel a csoportok bemutatóival, közös ünnepléssel az iskola dísztermében
  • látogatás a Kerekerdő Kalandparkban Kerekegyházán, majd pihenés az új kecskeméti élményfürdőben

Esténként, valamint hétvégén a fogadó családok gondoskodtak a cserediákok kikapcsolódásáról. Az elutazás előtt, szombaton a kísérőtanárok Szeged nevezetességeit fedezték fel. Április 22-én, vasárnap szép élményekkel gazdagodva, a viszontlátás reményében búcsúztak a német és francia diákok és tanárok vendéglátóiktól.

Dr. Ráczné Komjáti Rita projektvezető


 

 

Submitted by nagy.attila on