2013. 12. 05.

November 20. és 23. között zajlott a "The practice of freedom" projektnévvel futó Comenius többoldalú nemzetközi iskolai együttműködési program első közös eseménye.

Az együttműködést tudatosan piarista iskolák között indítottuk, és szándékaink szerint túlmutat a kétéves programon: hosszabb távú régiós piarista együttműködést szeretnénk kialakítani.

Az első közös eseményen az iskolák igazgatói és néhány tanára vett részt. A parlementi és a Piarista levéltárban tett látogatás mellett bemutatkozó prezentációkat tekintettünk meg, az együttműködés lehetőségeiről beszélgettünk, és főképp a két éves program tervezésével foglalkoztunk.

A program során 20 diákunk vehet részt diákcserében. Az angol munkanyelvű együttműködés utazásaiban 16 felsős és négy gimnazista diák vehet majd rész. De a cserék mellett más tevékenységek is kapcsolódnak a projekthez: együttműködés az angol és esetleg a német, francia nyelv oktatása terén, közös projektek, egymás non-formális nevelési gyakorlatának megismerése és lehetséges további együttműködési tevékenységek.

A két partnerünk a szlovákiai Privigye és a lengyelországi Elblag piarista iskolái. A levéltári látogatás során Koltai András vezetésével sok emléket láttunk, amely összeköti iskoláinkat, hiszen Magyarországra szlovák és lengyel piaristák hozták be a Piarista Rendet. A budapesti programban aktívan részt vett Labancz Zsolt tartományfőnök úr és Király Gellért forrásszervezési munkatárs is.

A látogatásról a partner iskolák honlapjai is tudósítanak.A bemutatott prezentáció itt érhető el.

Mikulás Domonkos igazgatóhelyettes

Submitted by mikulas.domonkos on