2014. 11. 14.

Egészségnap az alsó tagozaton

 

Már harmadik alkalommal került megrendezésre iskolánk alsó tagozatán az Innovatív piarista iskolák - Kecskemét TÁMOP 3.1.4.-12/2-2012-0223 pályázat keretein belül az egészségnap. Most a középpontban érzék- és belső szerveink álltak, ezek működését tapasztalhatták meg diákjaink interaktív, szemléletes módon.

Arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy hogyan működnek a szerveink, mi szükséges az egészséges működésükhöz, hogyan előzhető meg a megbetegedés, mit tehetünk mi egészségünk védelmében. Mi történik akkor, ha valami „elromlik", hogyan tudunk segíteni a beteg szerveken, testünkön, magunkon. Az előkészítő, ráhangoló környezetismeret órákon már előkerült testünk, szerveink összhangja, törekedtünk, hogy felkeltsük a diákok érdeklődését a témában.

Az egészségnapon a félórás blokkokra kollégáink és meghívott előadóink készültek fel a különböző témákban (érzékszervek - belső szervek, gyógynövények szerepe, különböző szerek, melyek károsítják a szervezetet).

Diákjaink egészséges étkeket és italt kaptak: zöldségeket, gyümölcsöket, zöldség levet, teljes kiőrlésű lisztből készült nassolni valót, müzli szeletet.

Nagyon izgalmas, tartalmas, tanulságos volt ez a nap! Köszönjük előadóinknak az alapos felkészülést, kollégáinknak a közreműködést a program lebonyolításában.

 

Glajné Hodoniczki Anikó                                                                           Csonka Zoltánné

Nagy Béla                                                                                                   Kovács Zoltánné

a program szervezői.

 

Submitted by intra on