2015. 05. 13.

Egészségnap az alsó tagozaton

Ebben a tanévben már második alkalommal rendeztük meg az Egészségnapot az alsó tagozaton. Elsősorban a lelki egészség megőrzésével kapcsolatban kínáltunk sokrétű programot, de megjelentek a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos lehetőségek is.

Ráhangolásként reggeli tornát tartottunk az iskola udvarán. Azután Balog Ildikó néptánc tanár a néptánc alaplepéseit mutatta be az első és második osztályosoknak. A bemelegítést seprűtánc, közös daltanulás, népi játékok, páros tánc tanulása követte.

Ezután előadóink önismereti játékokkal, a drámapedagógia eszközeivel az egymás iránti tisztelet, kommunikáció fontosságára hívták fel a figyelmet. Egyik előadónk témája a mese és a valóság kapcsolata volt. A médiatudorok a média szerepéről, előnyeiről, hátrányairól tartottak interaktív foglalkozást diákjainknak.

Társaink az állatok, életünkben nagy szerepet töltenek be. Erre hívták fel a figyelmet a kutyaterápiával foglalkozó szakemberek. A kutyaterápiás foglalkozás keretében ismereteket szerezhettek a gyerekek a kutyatartás fontosságáról, a kutyák beteg emberek gyógyulásában való szerepéről. A foglalkozáson arra is lehetőség volt, hogy megismerjék és kipróbálják a gyerekek azokat a vezényszavakat, amelyeket a gazdik alkalmaznak kutyáikkal való kommunikációban.

A nap fénypontja a turmix- és a gyógyteakészítés volt. Nagyon várták a gyerekek és nagyon ízlett nekik!

A programban 266 diákkal a teljes alsó tagozat részt vett.

A programot az Innovatív piarista iskolák - Kecskemét

TÁMOP 3.1.4.-12/2-2012-0223 pályázat támogatta.

Köszönjük a programban részt vett pedagógusoknak, meghívott előadóknak a segítő együttműködést, kollégáinknak a szervező munkáját! Szervező pedagógusok voltak: Csonka Zoltánné, Glajné Hodoniczki Anikó, Nagy Béla.

Köszönjük az informatikai hátteret Nyolcas Róbertnek és Németh Istvánnak.

Kovács Zoltánné

alsós tagozatvezető

 

Submitted by intra on