Erasmus plusz műhelyt tartottunk
2024. 03. 02.

2024. február 28-tól március 2-ig tartotta Budapesten a Kalazancius Mozgalom európai koordinátori találkozóját. Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország és a három spanyolországi rendtartomány: Katalónia, a Betania és az Emaús provincia képviselői vettek ezen részt, valamint a római rendi központból Carles Gil asszisztens atya.

A szombati napon Király Gellért tartományfőnökségi munkatárssal közösen tartottunk másfél órás műhelymunkát az Erasmus plusz pályázati lehetőségekről, nemzetköziesítésről, az ifjúsági területet kiemelve.

Az Erasmus pályázat legkézenfekvőbb projektlehetőségeit ismertettük először, majd bemutattuk az Erasmus plusz program négy központi célját és ifjúsági céljait, párhuzamba állítva a Piarista Rend négy fő cselekvési kulcsterületével, a teljes körű fenntarthatósággal, a szinodalitással, a hitelességgel és a "kilépő egyházzal". A résztvevők az első csoportmunkában a provinciai Kalazancius Mozgalmak illeszkedő céljait, tevékenységeit azonosították, gyűjtötték össze és osztották meg.

Ezután a nemzetköziesítés céljairól, szerepéről, az iskolák közt már megindult hálózatosodásról, az együttműködés szintjeiről beszéltünk, majd a csoportmunka a lehetséges nemzetközi tevékenységekre, célokra irányult, különösen figyelve a várt tanulási eredményekre és hatásra mind a résztvevő egyének, a szervezet és a tágabb környezet vonatkozásában.

Mikulás Domonkos

 

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-03/cm_international_d3-3.jpg?h=6215eeeb&itok=Wpg6vn55
Submitted by mikulas.domonkos on