2022. 08. 17.

Az Erasmus KA1 projekt keretében kéthetes továbbképzésen vettem részt Barcelonában. A kurzus tematikája a kreativitás és a motiváció fejlesztésére épült. A továbbképzésen nemzetközi csoportban dolgozhattam együtt lengyel, román, horvát, osztrák, német, bolgár, olasz, görög kollégákkal.

A kurzuson számos módszert, csoportmunkát, projektfeladatot ismertem meg, hogyan fejlesszük a diákok kreatív gondolkodását, kommunikációs képességeit és probléma megoldókészségét.  Egy teljes napot töltöttünk a Katalán Nemzeti Múzeumban, ahol  fotók, festmények alkalmazásaval ismerhettem meg kommunikációs készségfejlesztő technikákat. Egy fotóversenyt is szerveztünk, ahol a legérdekesebb felvételeket a Sutori alkalmazásra töltötük fel.

A második hét informatikai eszközök alkalmazásával telt el, megismerkedtünk a Pear Deck, Genially, Spreaker alkalmazásokkal, amelyekkel a diákok nyelvtanulási motivációjat támogathatjuk. A kurzus végén  egy saját weboldalt szerkesztettünk kis csoportokban. 

Szabadidőnket is a nemzetközi csapattal töltöttük, megismerkedtünk Barcelona csodálatos művészeti és természeti szépségeivel.

A program az Erasmus KA1 projekt segtségével valósult meg. 

Keresztes Anikó

 

 

 

Submitted by keresztes.aniko on