2015. 05. 17.

A 10. évfolyam tanulói  2015. május 15-17-ig túratáborban vettek részt Parádfürdőn és környékén. A tábor első napján Egerbe látogattunk el, ahol megnéztük az egri várat, a panoptikumot, majd Eger történetéről és a magyarok történelméről néztünk egy 3D-s  filmet.  Ezt követően 5-6 fős csoportokban városnéző sétára indultunk Egerben.  A délután folyamán  az egri Érsekkertben  csúzlival és szivacslabdával mértük össze képességeinket . Este érkeztünk meg a parádfürdői ifjúsági táborba, ahol a szállásunk volt. A szálláshelyünkre megérkezvén vacsora után éjszakai túrára indultunk Parádfürdő környékén túravezető segítségével.

A tábor második napján ellátogattunk a parádsasvári üveggyárba, ahol az üvegkészítés fortélyival ismerkedtünk. Ezután indultunk a 18 km-es túrára az Ilona –völgybe. A túránk során feltöltöttük kulacsainkat a Csiklóst-forrásnál és a Csevice kutaknál. Vacsorára értünk vissza a táborba, ezután tábortüzet raktunk és közösségépítő játékokat játszottunk. Éjjel egy rövidebb túrát tettünk Parádfürdő környékén.

A harmadik nap reggeli után összepakoltunk és Sástóra indultunk a bob pályára. Igazi nagy kaland volt végigsuhanni Magyarország leghosszabb bob pályáján.

Nagyon jól éreztük magunkat a közösségépítő túratáborban.

A program a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat segítségével valósult meg.

Submitted by agocs.andrea on