2022. 11. 17.

A november 5-12 között megvalósuló Erasmus projekt keretén belül tíz felsős diák látogatott el a katalán területen található testvériskolánkba, Olotba. A diákok az előző héten már vendégül látták a most őket fogadó gyermekeket, így ismerősként üdvözölték egymást a megérkezéskor. 

Az oloti iskolában számos különböző tevékenysége csatlakoztunk be. Kiselőadással készültünk, hogy be tudjuk mutatni a helyi tanulóknak hazánkat, közel száz diák hallgatott bennünket meg. A diákjaink bekapcsolódtak az ének órákba és nagyon sokat fejlődtek nyelvileg, kipróbálhatták magukat az előadóművészetekben is, hiszen egy szinházi képző is tartott nekik foglalkozást. 

Az iskolában túravezető szakképzés keretén belül tanuló diákok szerveztek változatos programokat a mi diákjainknak. Ezek a diákok tervezték és vezették azokat a programokat, melyek keretén belül a diákok megismerték a várost, valamint az ő közreműködésükkel valósult meg a kerékpáros verseny és túra is.

Olot jellegzetessége természeti kincseiben rejlik, ugyanis negyvennél több vulkán található a környéken. Nagyon sokat tanultunk a vulkánokról és azok működéséről, részt vettünk egy interaktív előadáson a helyi múzeumban, kerékpároztunk és túráztunk is ezeken a területeken. Sőt, a helyi vulkán tematikájú játszótéren is megálltunk egy rövid idő erejéig. 

Csütörtökön Barcelonába látogattunk el, felfedeztük ezt a csodás, pörgős várost, meglátogattuk a természettudományos múzeumot is. A legvarázslatosabb élmény a Sagrada Familia látogatása volt, hosszú időn át gyönyörködtünk az épület szépségében. 

Felejthetetlen hetet töltöttünk Olotban, reméljük, hogy a jövőben is megvalósulhat hasonló projekt. 

Galikné Bertus Annamária és Horváth Orsolya

 

Submitted by horvath.orsolya on