2015. 02. 03.

 

Párizsi cserekapcsolat

Decemberi párizsi látogatásunk után nem sokat kellett várnunk, január 25-én már meg is érkeztek Magyarországra új francia barátaink. Gazdag programmal és családias szeretettel vártuk a pontoise-i École Saint Martin 16 diákját és a két csoportvezetőt.

Hétfőn az iskolával és a várossal ismerkedtek. Az óvodások dallal és tánccal köszöntötték őket, a nyolcadikosokkal barátságos kosárlabda mérkőzést játszottak, a városban pedig tizenegyedikes franciás diákok kalauzolták őket. Délután az élményfürdő várta őket.

Kedden a Rajzfilmstúdióban jártak, majd a Cifra Palota kiállításait tekintették meg, és kipróbálták a Leskowsky Hangszergyűjtemény különlegességeit is.

Szerdán részt vettek az iskolai koncerten: Hegedűs Endre zenepedagógus zongoraművész koncertjén, bekapcsolódtak a francia órákba, délután pedig az Új Tanyacsárda fogadta őket lovas programokkal.

Csütörtökön Budapesten jártak: a Parlamentben, a Bazilikában és a várban Juris Renáta tanárnő és Delphine Marti francia lektor kíséretében.

Pénteken órákat látogattak a diákok, részt vettek Csűri Bernadett tanárnő angol óráján, délután pedig az iskolai farsangon is velünk voltak.

A hétvégét a fogadó családoknál töltötték vendégeink.

Köszönjük Olivier Roiben tanár úr szervező munkáját, Béatrice Blot tanárnő áldozatos munkáját, a Piarista Iskola minden közreműködő kollégájának segítségét. Külön köszönet Terenyei Istvánnak, Mogyorós Zoltánnak és Gyergyádesz Lászlónak a programokban való közreműködésükért.

A program a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 azonosítószámú pályázat támogatásával valósult meg. 

 

Tóth Ágnes szervező tanár

 

Submitted by nagy.attila on