2014. 06. 30.

 

Az utolsó tanítási napon, június 13-án a 9-11. évfolyam 130 tanulója összesen kilenc csoportban vett részt a Múzeumi Nap programjain. A diákok forgó rendszerben nézték végig a múzeumok kiállításait 9, 10.30 és 12 órás kezdési időpontokkal. A csoportokat egy-egy tanár kísérte, a városközponthoz közeli helyszínek között a diákok gyalogosan közlekedtek.

A 9. évfolyam diákjai a Bozsó Gyűjteményt látogatták meg, a Szórakaténusz Játszóházban nemeztárgyakat készítettek, majd a Kecskemét Táncegyüttes bemutatójába kapcsolódtak be aktívan. A 10. osztályos tanulók a Református Gyűjteményben, a Népi Iparművészeti Múzeumban és a Katona József Emlékházban nézték végig a kiállításokat és kaptak ezekhez kapcsolódóan „interaktív" feladatokat, majd saját részre bőrkarkötőt is készítettek. A 11. évfolyam diákjai a Nemzetközi Kerámiastúdiót és a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotótelepet keresték fel, majd a Kecskeméti Képtár környezettudatos foglalkozásán kaptak élményszerű foglalkozás során új ismereteket és végeztek alkotómunkát szecessziós építészeti motívumok felhasználásával.

Tartalmas, jó hangulatú közösségi programokkal búcsúztattuk az idei tanévet, több alkalommal is előkerültek a tavalyi Múzeumi Nap pozitív élményei. Talán sokan kedvet kaptak ahhoz, hogy részt vegyenek a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat programjain is.

Hürkecz Gyöngyi, Iványosi-Szabó Andrea, Marton József szervező tanárok

 

A program a  TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat támogatásával valósult meg.

 

Submitted by levai.zita on