2014. 07. 04.

 

Gimnáziumi nyelvi tábor

Az angol nyelvi tábor öt napon át zajlott a kecskeméti Piarista Iskola Czollner téri telephelyén 2014. június 30. és július 4. között. A programban a 9-10. évfolyam 11 diákja vett részt.

A program koordinátorai Majláthné Keresztes Anikó, Vargáné Csűri Bernadett és Lévai Zita tanárnők voltak.

A tábor első napján a közös órát ismerkedéssel töltöttük, egymással és az angol anyanyelvű országokkal egyaránt. A második, harmadik blokkban Londonnal és a könnyített olvasmány előkészítésével foglalkoztunk. Kedden a kérdésekkel, állásjelentkezéssel és a projekt előkészítésével foglalkoztunk. A diákoknak ki kellett választani azt az országot, ahová megtervezik az utazást és amely országnak megfestik a zászlóját is.

Csütörtökön az érettségihez és nyelvvizsgához kapcsolódva a szóképzéssel és hallott szövegértéssel foglalkoztunk. Az utolsó napon az ír kultúra világába kalandoztunk és a végigolvasott könyvvel foglalkoztunk. A délutáni órán a gyerekek bemutatták az általuk elkészített zászlókat és projektet az utazásról, végül közös tortázással búcsúztunk a tábortól.

A délutáni szabadidős foglalkozások 15.00 órakor kezdődtek.  Hétfőn moziban jártunk, kedden spinning edzésen vettünk részt a Formazonában,  szerdán strandoltunk a Kecskeméti Élményfürdőben, csütörtökön batikoltunk a Népi Iparművészeti Múzeumban.

A tábor nagyszerű alkalom volt arra, hogy az idegen nyelv nem csupán a nyelvvizsgákra való felkészülés, hanem számos jó élmény kulcsa is lehet. A diákok nagy lelkesedéssel fogadtak minden programot, többen jelezték, hogy jövőre is szívesen vennének részt nyelvi táborban.

A nyelvi tábor a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat támogatásával valósult meg.

 

Lévai Zita Mariann, Majláthné Keresztes Anikó, Vargáné Csűri Bernadett

 

Submitted by levai.zita on