2021. 06. 11.

Piarista óvodánkból 24 nagycsoportos kisgyermek lépi át ősztől az iskola küszöbét. Az óvodában töltött utolsó napok ezért tele vannak számukra izgalommal, várakozással és örömmel. Óvodapedagógusként különösen fontosnak érezzük, hogy játékos és ünnepi formában egyaránt hálát adjunk az eltelt három-négy évért.

A pénteki gyermeknapot követően 2021. június 6-án vasárnap szentmise keretében adtunk hálát a Jóistennek a gyermekekért. A liturgiát Nagy Attila piarista atya, óvodánk lelkipásztora celebrálta. Saját gimnáziumi ballagását felidézve, elhozta búcsúzó nagycsoportosainknak azóta is őrzött ballagó tarisznyáját, amivel nemcsak elvarázsolta a gyermekeket, hanem szemléletes módon beszélt arról, mi mindenre van szükségünk ahhoz, hogy testben-lélekben-szellemben növekedhessünk, nevelődhessünk.

A gyermekek hálaadó imáját követően mindannyian emléklapot kaptak, melyet felajánlási ajándékként a szentmise alatt az oltárra helyeztünk. Ez a személyes üzenet tartalmazta a gyermekek nevének jelentését, védőszentjük életének gyermeknyelven való leírását, s mindazokat a jó tulajdonságokat, képességeket, amit mi óvodapedagógusok az óvodás évek alatt felfedeztünk bennük.

A szentmise végén az óvodai élet mindennapjairól, és a gyermekekről szóló vetítéssel ajándékoztuk meg a gyermekeket és szüleiket.

A közös ünneplés az óvoda udvarán, a csoportok előtt folytatódott, ahol a gyermekek ajándékként megkapták a tarisznyájukat az útravaló „kincsekkel”, egy szál virágot és éves munkáikat. A kötetlen ünneplés alkalmat adott a családokkal való személyes találkozásra, beszélgetésre is.

Hála Neked Istenünk az óvodánkból 2021-ben búcsúzó gyermekekért és családjaikért!

Szabó Krisztina óvodapedagógus

Submitted by szabo.krisztina on