2023. 06. 06.

A felső tagozatról tíz hatodikos diák vett részt a tavaszi diákmobilitásban. A diákok áprilisban fogadták saját otthonukba a cserediákokat, most pedig ők utaztak a spanyolországi Katalónia tartományban található Olot Piarista iskolájába.

Az út során a diákok betekintést nyerhettek az oloti iskola hétköznapjaiba, részt vettek robotika és zenei foglalkozáson, találkoztak a helyi diákokkal és bemutatták hazánkat az érdeklődőknek. A város számos érdekességét felfedezték, többek között a helyi templomot, a piacot és a város művészeti értékeit is. Sétáltak egy helyi halászfaluban, majd ellátogattak a történelmi Empuries város romjaihoz a tenger partjára, végül az érdekes idegenvezetés után megmártóztak a tengerben is. Jártak a meseszép Barcelonában, ahol az eső ellenére bebarangolták a gótikus városrészt, megtekintették a kikötőt és végül a napok a Güell Parkban zárták. Természettudományos ismereteik is bővültek természettudományos múzeum interaktív múzeumban.

Olot városa Garattoxa területén található, ami egy vulkanikus terület, így a diákok kirándultak a közeli vulkánok között, a helyi idegenvezető tolmácsolásában izgalmas dolgokat tanultak a vulkánokról és a vulkanikus területekről. A kirándulást egy izgalmas interaktív kiállítás megtekintésével zárták.

A diákok számára felejthetetlen élmény volt az út, sokat fejlődtek az angol nyelv területén és sokat tanultak a különböző kultúrák békés együttéléséről.

Köszönjük a szervezést és a kísérést Horváth Orsolya és Galikné Bertus Annamária tanárnőknek.

Submitted by horvath.orsolya on