2022. 04. 09.

Április 6-án szerdán egy Gdanski városnézéssel folytatódott a programunk. A délelőtt folyamán megismerkedtünk a város történelmével, épületeivel, benéztünk a városi piacra az idegenvezetőnk kíséretében. Látogatást tettünk a Borostyán Múzeumban, ahol a diákok megismerkedhettek a borostyán keletkezésével, típusaival, tulajdonságaival, illetve pár belőlük készített tárgyat is megcsodálhattak. Délután tovább utaztunk a tenger partján fekvő Gdyniába, ahol a műhelymunkán vettek részt a diákok a Gdynia Aquariumban, ami egy nyilvános akvárium és tengeri múzeum, amelyet a Nemzeti Tengeri Halászati ​​Kutatóintézet üzemeltet. A két foglalkozás során különböző kisebb, nagyobb tengeri élőlényeket vizsgáltak a diákok mikroszkóppal. A nap zárásaként rövid sétát tettünk a Bali-tenger partján.

Csütörtökön Malborkba utaztunk, a várost a 13. században a Teuton Lovagrend alapította. Malbork legfontosabb nevezetessége a lovagrend vára, ami a világ legnagyobb téglából épült vára. Első programként diákok 3 műhelymunkából választottak, ahol például mozaikot készítettek páros munkával. Délután lehetőség adódott a vár megtekintésére is idegenvezető segítségével.

A három napos programsorozatot egy közös vacsora zárta, ahol a résztvevő diákok mellett a programot szervező pedagógusok és a fogadó családok is részt vettek. Az est elején Rafau Roszer igazgató úr külön köszönetet mondott minden résztvevőnek. Megtekintettük egy lengyel diák kisfilmjét az együtt töltött időről. Ezt követően hidegtálas vacsora fogadta a diákokat, de a bátrabbak az erős szél ellenére kolbászt is süthettek maguknak az udvaron. A tartalmas hét nemzeti táncok tanításával zárult.

Pénteken az utazás játszott főszerepet.

Az Erasmus projekt az Oloti látogatással folytatódik májusban.

 

 

A program a „Transformation through science” - Erasmus plus - Iskolai, óvodai partnerségek pályázat: 2019-1-HU01-KA229-061208_1 keretében valósult meg.

Submitted by levai.zita on