2024. 04. 19.

A napokban a német és angol órákon az idegennyelvű dalok voltak a középpontban. A minden évben megrendezett idegennyelvi napok keretében idén a zene témájával foglalkoztunk. A nyelvórákon kipróbáltunk több, dalszövegekkel foglalkozó alkalmazást és különleges feladatot, s helyet kaptak régebbi népszerű dalok is a foglalkozásokon. Egyes tanórákon meghallgattuk az angol, amerikai és német himnuszokat. A diákokkal beszélgettünk a zenéről, a zenehallgatási szokásaikról és betekintést nyerhettek a videoklippek világába is. Volt angolos csoportunk, mely külföldi diákokkal találkozott egy nyelvórán: a 7.a tanulói vették fel a kapcsolatot egy pamplonai iskola tanulóival és beszélgettek a mindennapjaikat érintő témákról. Az online találkozó után a tanulókkal kipróbáltuk, hogy hogyan lehet angol dalszövegeken keresztül is játszva nyelvet tanulni. 

A hét záróeseménye a 'forgatag' volt, melyen nagyon sok diákunk részt vett. A délután folyamán 15 féle érdekes idegennyelvi feladat várta a vendégeket: dalfelismerés, kirakózás, dominó, szókereső, filmzenék, előadók felismerése, társasjátékozás, valamint hangszerekkel, zenei stílusokkal foglalkozó feladatsorok és netes fejtörők. A büfében nasival és almalével kínáltuk a résztvevőket, ebben pedagógiai asszisztensünk sokat segített. A nagyobb diákjaink főleg a feladat-asztalok gazdáikként szerepeltek, nekik külön köszönjük a lelkiismeretes helytállást.

A csütörtöki rendezvényt és a hét eseményeit a felsős idegennyelvi munkaközösség pedagógusai szervezték, hálás köszönet munkájukért!

Galikné Bertus Annamária

Submitted by bertus.annamaria on