2014. 06. 19.

2014. június 18-án a napközis tábor első hetének résztvevőivel egy igazán sportos és izgalmas napot tölthettünk el a kerekegyházi Kerekerdő kalandparkban.

A reggel a napi menetrend szerint alakult: fél 8-tól 8-ig, a gyülekező után kis tornával, bemelegítéssel folytattuk a délelőttöt, majd a reggeli után a lefoglalt buszunkhoz mentünk. 10 óra körül érkeztünk a kalandparkhoz, ahol már több animátor, segítő várt minket. Részletesen ismertették a szabályokat, felhívták a figyelmet a biztonságos eszközhasználatra, a szigorú rendre, a veszélyhelyzetekre. Mindezek után a gyerekeket kor, magasság szerint állították csoportokba, különböző színű karszalagok jelezték, melyik pályát használhatták a kalandozók. Az első, tanuló pályán mindenkinek végig kellett menni, hiszen ez egy ráhangoló, gyakorló kötélpálya volt. Az első apró félelmeiket is leküzdötték a gyerekek, hamar felbátorodtak, tele önbizalommal indultak neki a következő kihívásoknak. A pályafelügyelők folyamatosan figyelemmel kísérték a gyerekeket, segítették, bátorították őket. Aktív sportolást és egyben kikapcsolódást jelentett minden egyes pillanat, szinte észre sem vettük, milyen gyorsan telik az idő. 1 óra után nem sokkal megérkezett az ebéd, a gyerekek egyik kedvence: pizza. Szép környezetben, a szabadban való étkezés után rövidke pihenő következett, majd a kalandozás nem ért véget; a számháborúban igazi csapatokká verbuválódtak a gyerekek. Elbújtak a fák mögé, szaladtak a füvön, homokon, elrejtőztek az „ellenség” elől. Akik pihenni akartak, a kalandpark apró állatait simogathatták meg. Hazafelé a buszon látható és érzékelhető volt, mennyire elfáradtak a gyerekek. 16 után nem sokkal érkeztünk az iskolához. Uzsonna után a szülők érkeztek a gyermekekért.

Az egész nap aktív mozgással telt, játék közben erősödtek meg a gyerekek. Lelki feltöltődést is kaptak, hiszen a kezdeti bizonytalanság, apró félelem leküzdése után önbizalommal telve, saját belső kalandpályájukat legyőzve haladtak tovább.

 

 A program a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat támogatásával valósult meg.

 

Sántha Melinda

Rózsavölgyiné Boldis Anna

Sándor Erika

Submitted by agocs.andrea on