2023. 01. 22.

A 2022/2023-as tanév is bővelkedik nemzetközi programokban. A 10. évfolyam három diákja két hónapot töltött a katalóniai Olot városában. Vendéglátóik január végén érkeznek iskolánkba, ahol ők is két hónapig tanulnak majd.

Molnár Csenge és Fürstne Fruzsina 10.c, illetve Labancz Ábel 10.b osztályos diákok így emlékeznek a nemzetközi kalandra:

"A 2022/23-as tanév szeptemberében nem is gondoltam volna, hogy a következő hónapban már Katalóniában leszek egy cserediák program keretein belül. A két hónap rendkívül gyorsan telt el. Az angol nyelvtudásom sokat fejlődött, már magabiztosan használom bármilyen helyzetben. A mobilitás során jártam Franciaországban, Burónban, Barcelonában és még sok más helyeken. Nem csak élményeket szereztem az utam során, hanem új barátokat, akikkel még most is tartom a kapcsolatot. Számomra egy felejthetetlen kaland. Legszívesebben újra és úja átélném. Egy biztos, hogy később még visszamegyek, hiszen egy részem még mindig ott van." (Csenge)

"Az Olotban töltött két hónap felejthetetlen élmény marad számomra. Az ott töltött idő alatt gyönyörű és érdekes helyeket látogattunk meg, mint például Barcelona és Girona városa. Megtapasztaltuk, milyenek egy másik ország mindennapjai. Betekintést nyertünk egy ottani piarista iskola életébe és módszereibe. Rengeteg új emberrel ismerkedtünk meg és sok új barátot szereztünk. Nagyon szerencsésnek és hálásnak érzem magam, amiért részt vehettem a programban."  (Fruzsi)

"A kint tartózkodásom alatt az oloti Piarista iskolában tanultam, ahol a katalán diákokkal együtt vettem részt órákon, csoportmunkákban, illetve labor foglalkozásokon. Érdekes volt megismerni egy újfajta oktatási rendszert. Különösen tetszett az, hogy a diákok nagyon közvetlen viszonyban vannak a tanáraikkal és, hogy sok modern eszközt használnak az órák során. Egy családnál laktam, akik hétvégenként programokat szerveztek nekem. Jártam többek között Barcelonában, Gironában, a Földközi-tenger partján, az olot környéki vulkánoknál és Franciaországban is. A kedvenc élményem az volt, amikor egy focimeccsre mentünk el a barcelonai Camp Nou-ba." (Ábel)

Bukovszki Erika

 


 

 

Submitted by bukovszki.erika on