2022. 10. 23.

Immár harmadik évben valósul meg hosszú távú diákmobilitás az Erasmus plusz programunk (2022-1-HU01-KA121-SCH-000061037) keretében. Ezúttal három diákunk utazott a katalóniai Olotba két hónapra, hogy az ottani iskolában folytassa tanulmányait. Ez idő alatt egyéni tanulási megállapodás alapján dolgoznak. Saját órarendjük van. Nem minden helyi órába csatlakoznak be, van idejük egyéni céljaik alapján haladni. Részben az itthoni tanulmányaikat is követik, ahol ez szükséges, de az elsődleges cél a kinti lehetőségek minél jobb kiaknázása. Spanyol és katalán nyelvet is tanulnak helyi tanárok segítségével.

Az itthoni családjuktól a Liszt Ferenc Repülőtéren búcsúztak, a kinti fogadócsaládok, akiknél a két hónapot töltik, Olotban fogadták őket.

A diákok kikísérése alkalmat adott arra is, hogy átbeszéljük a jelen diákcsere és a két iskola további együttműködésének lehetőségeit. Mind az általános iskolánkkal, mind a gimnáziumunkkal folytatni kívánjuk az online együttműködést és az egyéni és csoportos diákcseréket is. Az együttműködésben iskoláink fejlesztése, a diákok minél jobb bevonása a cél közös pedagógiai célok mentén.

Az is belefért az útba, hogy Barcelonában a Sarrià Piarista Iskolában találkozzam a Katalán Piarista Provincia nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársával és az iskola igazgatójával, és az iskolát is megmutatták. Novemberben Budapesten tartunk a provinciák képviselőivel közös műhelymunkát az európai piarista iskolák együttműködésének erősítéséről.

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by mikulas.domonkos on