2023. 04. 12.

Március 28-ra az általános iskola és gimnázim kórusa meghívást kapott a salzburgi testvériskolánkba (Herz Jesu Missionare), ahol egy közös koncerten énekelhettünk az ottani diákokkal. Előadásunk nagy sikert aratott.

A felkészülés és a koncert mellett természetesen volt időnk felfedezni Mozart szülővárosát is.

A második napon havas, esős időben indultunk el városnézésre, az időjárás sem vette el kedvünket, megnéztük a ferences templomot, Szent Péter templomban Michael Haydn síremlékét, valamint a dómot. Kipróbálhattuk az összes templom akusztikáját. Láthattuk Mozart keresztelőkútját, szülőházát, lakóházát, Doppler szülőházát, valamint a Mirabell kertet, ahol az általános iskolások újraforgatták a Muzsika hangja c. film ismert jeleneteit. („Dó, ha dúdolsz így kezdd el…”) Megnéztük a Red Bull Arénát. Buszos kirándulást tettünk a Maria Plain templomhoz, amely a várost övező hegyek egyikén fekszik kiváló kilátást kínálva a városra. 

Az út összehozta a kórus tagjait, új barátságok születtek. Két nap vendégség után élményekkel telve, örömmel, „szívesen maradnánk még” érzéssel indultunk haza.

 

A programot Kecskemét Megyei Jogú Város Önkörmányzata támogatta.

 

Fehérvári Gábor - gimnázium karnagya

Vincze Zsuzsa - általános iskola karnagya

Submitted by vincze.zsuzsanna on