2015. 05. 08.

 

Balesetmegelőzési ismeretek (komplex közlekedési ismeretek)

A 10. évfolyam osztályai Balesetmegelőzési ismeretek (komplex közlekedési ismeretek) című foglalkozásokon vettek részt: a 10.a osztály 2015. április 17-én, a 10.b osztály 2015. február 27-én, a 10.c osztály 2015. április 17-én..

Dávid Lajos, az előadó a foglalkozás elején ellenőrizte, hogy tudják-e hány évesen milyen vezetői engedélyt szerezhetnek, és az külföldön mikortól használható. Ezután áttért a közlekedésbiztonságra. Kiemelte, hogy milyen fontos a biztonságos közlekedés, statisztikákat mutatott a balesetekről, a balesetek okozóiról, illetve egyéb tényezőkről.

Interaktív formában átvették, hogy milyen közlekedési ismeretekkel kell tisztában lennünk gyalogosként, illetve kerékpárosként. Megkopott ismereteinket folyamatosan frissítenünk kell, nem szabad megszokásból közlekednünk. Figyelnünk kell, ha valahol új táblát helyeznek ki, vagy új szabály van érvényben.

A foglalkozás következő részében az előadó a KRESZ történetét mutatta be képekkel együtt. Majd végigvette a diákokkal, hogy jelenleg milyen felszereltséggel kell rendelkeznie egy kerékpárnak, végül  pedig a különböző biztonsági berendezésekről beszélgettek.

A diákok interaktívak voltak, figyelemmel követték a foglalkozást.

Az előadásra a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 | "Innovatív piarista iskolák - Kecskemét" pályázat keretén belül került sor.

Kiss Ildikó

Submitted by nagy.attila on