2022. 11. 10.

November 6-7-én Pedro Aguado generális atya, a Piarista Rend elöljárója látogatott Kecskemétre, hogy elsősorban a szerzetesi közösség tagjaival találkozzon. Vele volt Carles Gil, az európai rendtartományokért felelős asszisztense is.

A rövid program lehetőséget adott arra is, hogy a piarista iskolák nemzetközi együttműködéséről beszéljünk. Carles Gil atyának a belvárost és az iskolánkat is be tudtuk mutatni, találkozott kollégákkal, és diákokkal is, egy francia és két angol órán is részt vett. Beszélgetett a diákokkal: mesélt, válaszolt a kérdésekre és ő is kérdezett.

Emellett mindkét vendég találkozott az iskola vezetői csapatával is.

Az alábbi visszajelzéseket a diákok írták:

"A hétfői órán egy nagyon jó élményben volt részem. Egy külföldi szerzetes tett látogatást az óránkon és nagyon sok érdekes dolgot mesélt az életéről és munkásságáról. Érdekes és motiváló óra volt, buzdított minket a nyelvtanulásra."

"November 7-én, hétfőn generális atya európai piarista iskolákért felelős asszisztense látogatott be franciaóránkra. Carles Gil nagyon átfogó válaszokat adott a kérdéseinkre, és figyelt arra is, hogy egy gimnazista nyelvi tudásával is érthető legyen, amit mond. Nem csak mi kérdezhettünk, ő is kérdezett tőlünk, így egy egészen jó hangulatú beszélgetésnek lehettünk részesei."

"Megkérdeztem, mi a legértékesebb emléke az utazásaiból. Elképesztő energiával és odaadással beszélt inspiráló nőkről, akik olyan erővel és energiával rendelkeznek, hogy országokat tudnának vezetni. Teljesen át tudta adni, amiről beszélt."

"Engem az fogott meg a legjobban, mikor arról beszélt, hogy mennyi tehetséges ember van, de a nem megfelelő körülmények miatt nem bírnak kibontakozni, illetve hogy az afrikaiak a sok nehézség ellenére is mindig megtalálják az örömöt az életben."

"Számomra a legérdekesebb az volt, amikor az atya az afrikai élményeiről beszélt és arról hogy milyen különbségek vannak az európai élethez képest."

"Nekem nagyon tetszett a kisugárzása, tetszett, hogy végig érthetően, angolul beszélt. Jó volt beszélgetni vele."

"Szerintem érdekes volt többet megtudni a piarista iskolák helyeiről, és az afrikai tanítási rendszerről."

Köszönjük a diákok visszajelzéseit.

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by mikulas.domonkos on