2021. 04. 08.

Március 30-án, kedden délután óvodától gimnáziumig 38 pedagógus dolgozott együtt műhelymunkában a nemzetköziesítés témában.

Nemrég nyerte el iskolánk a hét évre szóló Erasmus akkreditációt, ami könnyített hozzáférést biztosít a tervek megvalósításához segítő anyagi forrásokhoz. Az akkreditációs pályázat során megfogalmazott "Nemzetköziesítési tervet" kezdtük el feldolgozni közösen, kiindulva a célokból. A munka első felében kooperatív módszerrel, szakértői mozaikban tekintettük át a megfogalmazott 10 célt, osztottuk meg egymással értelmezésünket. A munka második felében a nemzetközi projekt menedzsment funkciói szerint dolgoztunk csoportokban és tekintettük át a feladatokat.

A nemzetköziesítésnek hátom alapvető oka és célja van:

  • speciális kompetenciák fejlesztése a diákoknál, mint pldául idegen nyelvi, nemzetközi kommunikáció, együttműködés
  • a tanulás hatékonyságának növelése a nemzetközi kapcsolatok, együttműködés által
  • a pedagógiai és szervezeti fejlesztések támogatása a nemzetközi tudásmegosztás által

Az akkreditációs pályázatban ennek kapcsán megfogalmazott projektcél röviden, hogy érjük el, hogy minden diákunk bekapcsolódjon legalább egy nemzetközi projektbe, teremtsük meg ennek feltételeit mind nemzetközi hálózat kialakításával a pedagógusok képzésével és a diákok nemzetközi cseréjének biztosításával. Tartalmilag pedig mindez szolgálja a társadalmi és környezeti felelősségvállalásrt és arra nevelést.

Submitted by mikulas.domonkos on