2014. 11. 14.

Csütörtökön kora délután érkeztek, és hétfő reggelig maradtak az iskola, illetve a kilencedik évfolyamból hét diák vendégeiként nagykárolyi tanárnők és diákok.

Már közel tíz éve működik Iskolánk és a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont kilencedik évfolyamai között a gyümölcsöző kapcsolatépítés, cserelátogatás.

Az idei diákcsoportot Poszet Anikó és Kiss Hajnalka tanárnők kísérték hozzánk.

A hosszú hétvégés program keretében csütörtöki délutánon, érkezésük után városnézésen ismerkedtek a vendégek Kecskemét nevezetességeivel. Pénteken a TÁMOP 3.1.4.-12/2-2012-0223 pályázat támogatásával a közös csoport számára kirándulást szerveztünk Budapestre: a Szent István Bazilikát, a Parlament és a Mátyás templomot keresték fel az egész napos programon. Szombaton és vasárnap a fogadó családok vendégei voltak a diákok, a tanárnők pedig az iskola vendégeiként a Szalagavató Bálra voltak hivatalosak.

Reméljük, a sok felejthetetlen élmény most és a tavaszi visszalátogatás alkalmával tovább mélyíti a két iskola diáksága és tanári karai közötti ismeretséget, barátságot.

 

Gáspár István

Submitted by intra on