2021. 11. 08.

A "Transformation through science" - 2019-1-HU01-KA229-061208_1 Erasmus plus pályázat keretében zajlik a ma kezdődő nemzetközi képzés iskolánkban november 8-11-ig. A hétfőtől csütörtökig zajló programra lengyel és katalán piarista iskolák tanárai érkeztek. 2019 novemberében zajlott az első része a folyamatnak. Katalóniában 6 pedagógussal, egy-egy szülővel és diákkal kapcsolódtunk be a SUMMEM piarista projektpedagógiai képzésbe. Ezt az elmúlt tanév tavaszán online folytattuk, majd az egész tantestülettel is két fél napos műhelymunkán dolgoztuk fel a tanultakat. Cél egy nemzetközi "SUMMEM" projekt létrehozása. A mostani képzésen főképp a természettudományos részén dolgozunk, illetve az Öveges Diáklaborban felhalmozott tudásból adunk át, dolgozunk közösen tevékenységek tervezésén.

  • Hétfőn az Öveges Diáklabor gyakorlatait mutatjuk be diákjainkkal közösen, majd délután a SUMMEM projekten dolgozunk.
  • Kedden elektrokémiai műhelyt vezet a Námetországból érkezett Professor Dr. Rolf Hempelmann fenntaertható energetikai témában.
  • Szerdán Budapesten többek közt a Piarista Tartományfőnökségen, a levéltárban teszünk látogatást.
  • Csütörtökön folytatjuk a SUMMEM projekt tervezését és egy nemzetközi robotika projekt elindításán dolgozunk a Bányai Júlia Gimnázium tanára, Kiss Róbert vezetésével.

A vendégeket az iskola énekkara is köszöntötte az aulában. A bevezető rész után a diáklaboran folytatódott a program.

A programba minden tagozatunkról kapcsolódnak be tanárok és diákjaink is több ponton velünk együtt dolgoznak.

Submitted by mikulas.domonkos on