2021. 07. 02.

A nyári időszakban a gyerekekkel időnk nagy részét a szabadban töltjük. Az időjáráshoz alkalmazkodva napirendünk a megszokottól kicsit eltér: reggel már az udvaron fogadjuk őket. A gyerekek a szabad játékon, mozgáson kívül változatos tevékenységekben, alkotásban, barkácsolásban, kiskertjük gondozásában vehetnek részt. Kreatív ötleteik megvalósításához lehetőséget és eszközöket biztosítunk.

Tízórai előtt elmaradhatatlan a mindennapos gyertyagyújtás, a "Csendes percek" és a beszélgetőkör. a kánikula és az erősen tűző nap elől 11.00 óra körül a csoportszobákba kuckózunk be és ott folytatódik a szabad játék. Délután, az uzsonnát követően ismét irány az udvar és a kalandok!

Az összevont csoportok kezdetben kihívást jelentenek a gyermekek számára, ám hamar megtalálják a helyüket. Élmény a másik csoportszobában való vendégeskedés, a másfajta, számukra izgalmas játékok. Öröm látni, ahogyan egyre bátrabbá, kezdeményezővé válnak, új barátokat szereznek, jobban megismerik óvodás társaikat, az óvó néniket! Olyanok vagyunk, mint egy nagy család!

 

dr. Urbánné Lehoczki Adrienne

óvodavezető

 

Submitted by lehoczki.adrienne on