2014. 12. 10.

December első hetében nyelvi témahét volt a felső tagozaton. Hétfőn angol nap volt, sok reggeli finomsággal, swing zenével, és angol mondásokkal. Kedden német süteménnyel fogadták a diákokat, illetve egy-egy német nyelvtörő helyes kiejtésével, vagy kérdésekre adott jó válaszokkal némi csokoládéhoz is juthatott a diáksereg, majd szerdán az aulába úgy érkeztünk, mintha részt vettünk volna egy karácsonyi Tour de France-on. Ezeken a napokon különleges - nemzetekhez köthető ételek voltak ebédre.

Az angol nyelvi órákon elsősorban civilizációs ismeretekkel gazdagodhattak a gyerekek, interaktív, játékos foglalkozások keretében. A rendhagyó német órákon német termékek történetéről, nevének eredetéről tanulhattak a diákok, melyek közül néhányat meg is kóstolhattak, illetve az adventi, karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos szókincsüket bővítettük játékos feladatokon keresztül. Franciaórán a karácsonyi fatörzs és a gesztenyés pulyka receptjével ismerkedtek meg a tanulók, majd kommunikációs gyakorlatban elevenítették meg a szenteste várását és az új év köszöntését.

Mivel ez az iskolaév jubileumi tanév, minden nyelvtanár megtanított egy-egy imát is a 300. év tiszteletére. A hétre plakátokat készítettek a diákok, melyekből a legszebbek kiállításra kerültek az iskola aulájában. Közös éneklést is szerveztünk, elénekeltük az 'Ó szép fenyő' című dalt a tanult három idegen nyelven. Ez az alkalom minden diákot megmozgatott, s igazán felemelő volt részese lenni ilyen formán is az adventi készülődésnek.

A program a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat támogatásával valósult meg.                                                                                            
Galikné Bertus Annamária (angoltanár)

Submitted by bertus.annamaria on