Pamplonai diákcsoport a gimnáziumban
2024. 03. 11.

Véget ért a pamplonai diákcsoport látogatása, amelynek során a Spanyolországban töltött hét után Kecskeméten folytatódott a projektmunka a környezettudatosság jegyében.

Imelda Aranzabe és Maria Suárez tanárnők kíséretében tíz diák érkezett hazánkba 2024. március 5-én, hogy a Pamplonában megkezdett munkát egy héten át hazánkban folytassuk.

Az iskolában és az intézményen kívül szervezett foglalkozások kapcsolódtak a környezetvédelem témaköréhez: sor került többek között víz- és talajvizsgálatra, egy biológiai társasjátékon keresztül az ökoszisztéma sokszínűségének tanulmányozására, a diákok megismerhették a szennyvíztisztítás folyamatát és ellátogattak az Arborétumba is.

Természetesen a kulturális programok sem maradhattak el: Kecskemétet a Látogató Központba tett látogatás kapcsán ismerhették meg közelebbről, és bemutattuk hazánk fővárosát, Budapestet is, ahol a Földalattival tett utazás röpített bennünket a múltba.

A nemzetközi kapcsolatok kiszélesítésére remek alkalmat adott a salzburgi csoporttal közösen szervezett délután.

A hétvégét a diákok a fogadó családoknál töltötték; az utolsó napon pedig számot adtak a megszerzett tudásról spanyol-magyar keresztrejtvények, kulturális kérdőívek, illetve egy Kahoot feladatsoron keresztül.

https://tinyurl.com/mv9955c5

A gimnázium vezetőségén kívül szeretnénk köszönetünket kifejezni a fogadásba bármilyen módon bekapcsolódott és segítséget nyújtó kollégáknak is! Hálásak vagyunk a tantestület egészének, mert türelemmel viselték a fogadó diákok hiányzásait és lehetőséget adnak számukra a pótlásra.

Bukovszki Erika

Rokolyáné Pataki Anikó

 

 

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-03/20240306_082807_0.jpg?h=b8f376c4&itok=cxpG1TPl
Submitted by bukovszki.erika on