Piarista diákok a Színházban
2024. 04. 17.

Sokszínű produkciókkal járultak hozzá diákjaink az idei Gyermekek a gyermekekért gálaest programjához a Kecskeméti Nemzeti Színházban. A nívós rendezvényt a rendező, Sirkó László művész úrral Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterasszony nyitotta meg. A belépőjegyek árából rászoruló gyerekek családjaihoz érkezik majd a segítség.

Szabó Luca Lujza (9.c), Molnár Csenge (11.c), Csernai Kristóf (9.b) és Ország Norbert Károly (11.c) igen változatos versekkel örvendeztettek meg minket. Tajti Alíz (6.a) a korát meghazudtoló énekkel gyönyörködtette a hallgatóságot. Tassy Péter Bendegúz (9.c) és Tassy Luca (11.c) néptánccsoportjukkal népi játékkal egybekötött lendületes néptáncokkal emelték a hangulatot.

A népművészeti vonalat vitte tovább varázslatos népdalcsokorral a gimnázium és a felső tagozat kórusa is Fehérvári Gábor tanár úr vezényletével.

Végül a könnyű zenei műfaj zárta az estét, Andristyák Lilla (11.c) és Máté (12.c) ikonikus duóját és már a gimnáziumi koncertjükön is hangos sikert arató Cobblestones zenekar (Tassy Luca, Árvai Tamás, Baranyi Bálint, Barna Zsombor, Czigány Dániel - 11.c és Kullai Tamás - 11.a)

A képek forrása a hiros.hu cikke.

További képeket a BAON és a KEOL honlapján lehet megtekinteni.

Felkészítő tanárok iskolánkból: Vincze Zsuzsanna, Bukovszki Erika, Turjánszkyné Tapodi Katalin, Fehérvári Gábor és Tősér Anna

 

2024. április 15.

Én is álltam a deszkán,
Én is szerettem ott fent,
Én is hagytam, hogy simogasson
A mindent belengő talán.

Én is mosolyogtam a tapsra,
Én is kiengedtem a hangom,
Én is láttam a jövőt jönni -
Megannyi összetört álom.

Én is úgy néztem utánad,
Én is álmodtam hírnevet,
Én is epedve vártam valamire,
Valamire, ami eljöhet.

És most ti jöttök.

Mosolyogva állok hátra,
És a sötétből figyelem,
Hogyan fed be a szín, az élet, a pára...
Csillogtok, ragyogtok át
Mindenen. Mindenem.
Volt miért élnem. Küzdenem.

Tietek a jövő, enyém a múlt.

Egy angyal hozzánk hajolt.

Szakadozott ének ez,
Dadog a szám, remegek,
Ti még ezt nem értitek.

De amikor majd ti álltok hátra...

Ott épül a jövő.

 

Büszkék vagyunk Rájuk!

Tősér Anna

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-04/Katona_J%C3%B3zsef_Sz%C3%ADnh%C3%A1z_%28Kecskem%C3%A9t%29.jpg?h=37186842&itok=HoeQtR3J
Submitted by toser.anna on