2022. 10. 29.

A Waczlaw Felczak Alapítvány jóvoltából a 10.c osztály 4 napos kiránduláson vehetett részt a lengyelországi Poznan városában.

Az Alapítvány kiemelt célja a lengyel-magyar kapcsolatok erősítése, elmélyítése.

Iskolánk 10.c osztályos tanulói rendszeresen nemzetközi angolórákon vesznek részt a poznani piarista iskola diákjaival. Ez illeszkedik az Erasmus plusz akkreditációs pályázatunkhoz, aminek célja, hogy minden diákunk kapcsolódjon be nemzetközi kapcsolatokba. Ennek kapcsán indult az együttműködés a két város piarista iskolája közt.

A kirándulás során látogatást tettünk az iskolában, ahol a közös csoportmunkán túl diákjaink egy-egy tanítási órába is betekintést nyertek.

Angol nyelvű interaktív foglalkozáson vettünk részt a Poznan jelképének számító croissant múzeumban, majd közös városnézés következett.

Másnap a Himnusz eléneklése mellett koszorút helyeztünk el Mansfeld Péter '56-os áldozat emléktáblájánál, és tiszteletadás következett a vasútállomáson elhelyezett emlékműnél.

Az 1956 júniusában Poznanban történt felkelésnek emléket állító múzeumban a diákok sok párhuzamot fedezhettek fel a hazánkban októberben zajlott eseményekkel.

Fotópályázatot is hirdettünk három kategóriában:

  1. Happiest / loveliest moments
  2. Day and night
  3. Street art

Hálásak vagyunk az Alapítványnak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a kirándulást.

A 10.c osztály nevében Bukovszki Erika és Lévai Zita Mariann

Submitted by bukovszki.erika on