2023. 02. 09.

Tíz tizenegyedikes diákunkkal veszünk részt a németországi Rheinbach Szent József Érseki Katolikus Gimnáziumával zajló diákcsere programban ezen a héten. Az iskolával, pontosabban korábban az ebbe az iskolába beolvadó palottinus iskolával 1995 óta működünk így együtt.

Idén a z Erasmus plusz program keretében vesznek részt diákjaink az iskolai projekthét keretében a programon. A Projekt témája a fenntarthatóság, különösen a vízminőség, vízgazdálkodás és a biodiverzitás vonatkozásában. Az első közös napon ezen témák kapcsán dolgoztak együtt a diákok, tisztázták a fogalmakat, készítették elő a későbbi programokat.

A cserekapcsolat nyelve a német és az angol. Minden résztvevő diák tanulja mindkét nyelvet, és bár az angol sokszor könnyebb kommunikációt biztosít, minden diáknak saját célja is, hogy a német területén is fejlődjön. Így a beszélgetések, programok mindkét nyelven zajlanak.

Rheinbachon kívül közös programon vettünk részt szerdán Kölnben, ahol a Dómban kapunk vezetést, előtte pedig a "KölnTriangle" toronyház tetejéről tekintettünk le a városra, élveztük a panorámát. A csütörtöki program Bonnban zajlik.

Mikulás Domonkos igazgató

 

 

Submitted by mikulas.domonkos on