2022. 12. 22.

Súlyos sérülés ért egy macit 2022. december 9-én a kecskeméti Piarista Óvoda tornatermében. A sérülthöz azonnal mentőt hívtak és megkezdték az ellátást az apró ovis doktorok. A beavatkozás a Gyógyító Bocsok program keretében zajlott.

A program játékoskeretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Az ismeretlen félelmet ébreszt a gyermekekben, ezért olyan információkat és tapasztalatokat nyújtanak a kicsinyek számára, melyek eloszlatják bennük az orvostól, a kórháztól való félelmet.

A foglalkozásokon az ovisok műtősruhát, fehér köpenyt, szájmaszkot öltöttek magukra, megvizsgálták, ellátták a sérült plüssmackót. Kezükbe foghatták és megismerhették az orvosi rendelőkben leggyakrabban használ eszközöket, egyebek mellett a szív és a tüdő hangjainak felerősítésére szolgáló fonendoszkópot, a torok vizsgálatánál engedhetetlen spatulát, a vérnyomásmérőt, az injekciós fecskendőt, illetve láthattak röntgenfelvételeket, szemléltető eszközöket is. A gyermekek játszva tapasztalhatták meg, hogyan zajlik egy orvosi vizsgálat végül pedig gyógyitó doktorrá fogadták őket vendégeink.

A Gyógyító Bocsok program (Teddy Bear Hospitals, TBH) egy nemzetközi projekt része, amely Angliából indult útjára. Óvodánkba szülői felajánlás részeként érkeztek a kecskeméti kórház orvosai, ápolói, illetve a mentőszolgálat munkatársai, akik csatlakoztak a civil kezdeményezéshez és azóta is rendszeresen látogatnak a megye óvodáiba, iskoláiba.

Köszönjük Dr. Budinkity Bernadett Napraforgó csoportos édesanyának a szervezést, hogy most, az adventi várakozás idején kaptuk ezt a lehetőséget, mikor a világ sebeit gyógyító Istengyermek születését várjuk.

Submitted by hajagosne.gizella on