2024. 04. 20.

Április 19-én, pénteken Modell-kísérletek alkalmazása a biológia, kémia órákon címmel szakmai napot rendeztek a kecskeméti Református Gimnáziumban.

A Juhász Katalin és Sápi Anikó tanárnők által vezetett továbbképzés a 2020-as Nemzeti alaptantervre épülő, 2024. május-júniusi vizsgaidőszaktól érvényes biológia és kémia vizsgatárgyi követelményekben is megfogalmazott tanulói kompetenciákra fókuszált mint például a kombinatív képességek, az arányossági gondolkodás, a változók vizsgálata, modellek értelmezése, analógiák azonosítása, egyszerű kísérletek, mérések végrehajtása és eredményeik értelmezése.

A továbbképzés során a a biokémia, sejtbiológia, genetika és az élettan témakörébe tartozó bonyolult, idő és anyagigényes kísérletek egyszerűbb kivitelezését közösen elvégeztük. A tanórákon való felhasználáshoz pedig jól hasznosítható szakmai anyagokat is kaptunk.

Összességében egy nagyon precízen szervezett, jó szakmai programon vehettem részt. Nagy előnye volt a gyakorlatiasság, a saját megtapasztalás. A tanultakkal mindenképpen gazdagítani tudom saját tanítási gyakorlatomat, és a kollégáknak továbbadva a laboratóriumunkban elvégezhető kísérletek palettáját is szélesíteni tudjuk a tanulók fejlesztésére.

Köszönöm szépen a részvételi lehetőséget.

Gyurcsányi Emilia

Az esemény a sajtó érdeklődését is felkeltette; a vármegyei hírportálon megjelent hír itt olvasható.

Submitted by gyurcsanyi.emilia on