2014. 07. 20.

2014. július 13-19. | Tiszaug és környéke - nyári tábor

Július 13-án vasárnap biciklivel indult útra a 9.b osztály 18 fős csapata, hogy Tiszaugon és környékén egy hetes természetjáró táborban vegyen részt. Első napi úticélunk a Piarista Iskola tiszaugi csónakháza volt, ahol az egy hét során sátrakban aludtunk. Vasárnap este a falu egyik kisvendéglőjében elfogyasztott vacsora után a helyiekkel közösen néztük meg a világbajnoki döntőt.

A nyári táborozás során kerékpáros és evezős programokra került sor. Eltekertünk Csongrádra a Körös-torokhoz, ahol nagyot strandoltunk. Tiszakécskéről egész napos evezéssel jöttünk vissza Tiszaugra, de biciklivel jutottunk el a Tiszakürti Arborétumba is.

A program során a diákok megismerkedhettek a (túra)kenuzás alapjaival és kerékpáros programok révén az aktív pihenés egy módját próbálhatták ki. A táborozást közös játékok és strandolások tették még színesebbé. A hét során lehetőségünk volt arra, hogy megismerjük a vízi élőhelyeket és természeti értékeiket.

A programot az Új Széchenyi Terv "Innovatív piarista iskolák - Kecskemét" TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat keretein belül az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozta. A diákok egy jelentős része az ugyanezen pályázatból beszerzett kerékpárokat használta.
Kísérőtanárok: Kiss Ildikó tanárnő és Kovács András osztályfőnök.
 

Kiss Ildikó, Kovács András

 

Submitted by kovacs.andras on