2022. 04. 05.

Április 4-én reggel útnak indultunk egy 10 fős csapattal Elblągba. Utazásunk során először Varsóba repültünk, majd átszálltunk Gdanskba menő járatra. A reptéren Eliza tanárnő várt minket, hogy egy rövid buszozással elkísérjen minket az iskolához, ahol már nagyon várták a kecskeméti diákokat a fogadó családok. A nap hátralevő részét a tanulók az elblagi diáktársaikkal töltötték.

Kedden reggel, már a katalán diákokkal kiegészült csapatot köszöntötte Rafau Roszer SchP igazgató úr, majd Ela Harasim ismertette a hét programját. Diákjainkat egy rövidke műsorral is meglepték az elblagi iskola növendékei.

A nap első állomása az Elblągi Technológiai Park volt, ahol az intézményvezető ismertette a Park funkcióját. A diákok két csoportban vettek részt a workshopon. Az egyik munkaállomáson vízminták áteresztőképességét, pH-ját, vezetőképességét mérték műszerekkel, majd hasonlították össze az eredményeket. Érdekességkép különböző folyadékok pH-ját is kimérték, mint például ecet, kóla, sör, sampon stb. A másik helyszínen előadást hallgatott meg a nemzetközi csapat a környzetvédelemről, levegőszennyezésről és az újrahasznosításról. A nap sok elgondolkodtató kérdést vetett fel mindenkiben.

Ebéd után 10 csoportban az óvárost fedezték fel a fiatalok térkép és egyszerű feladatok segítségével szép napsütéses időben. A nap végét a fogadó családokkal töltötték diákjaink.

Submitted by levai.zita on