2023. 03. 10.

2023. március 5-7-ig zajlott Göttingenben a Lernort Labor - Németországi Diáklaborok Szövetségének 18. éves konferenciája. Az elmúlt két évben online valósulhatott csak meg, most visszatért a rendes formátumába.

A konferencián nagyjából kétszázan vettek részt a német nyelvterület legkülönbözőbb részeiről diáklaborokat képviselve. Iskolánkból ketten vettünk részt a programon az Erasmus plusz 2021-1-HU01-KA121-SCH-000007590 , és a Selye János Diáklabor hálózat projekt keretében vett még részt Magyarországról egy laborvezető, a Magyarországi Diáklaborok Egyesületének munkatársa.

A programon plenáris előadások, és szekciók váltották egymást, és átadták az idei LeLa-díjakat, négy kategóriában:

  • Az év kísérlete
  • MTMI tanárképzés
  • Digitális diáklabor
  • Innovatív Diákkutatócentrum

A díjazottak a záró napon be is mutatták munkájukat.

A konferenciához tartozott a poszterkiállítás is, ahol lehetőség volt egymás munkájának megismerésére, kapcsolatok létesítésére, szakmai kérdések megvitatására. Mi is vittünk posztert a Magyarországi Diáklaborok Egyesülete és a Kecskeméti Piarista Iskola - Öveges Diáklabor közösen. Ezen a magyaroszági diáklaborokat, az azokat összefogó egyesületet, a Selye János Diáklabor hálózat projektet és az Öveges Diáklabor nemzetközi kapcsolatait, az Erasmus plusz lehetőségeit mutattuk be, egyben együttműködéseket is keresve.

A konferencia-részvételről a részletes beszámoló a mellékelt .pdf fájlban olvasható.

Submitted by mikulas.domonkos on