Német diáklaborok konferenciája
2024. 03. 14.

2016 óta majdnem minden évben részt veszünk a Lernort Labor - Németországi Diáklaborok Szövetsége éves konferenciáján. Idén mindez Heilbronnban zajlott, az ottani Experimenta "science center"-ben.

Az Öveges Diáklaborhoz kötődően négyen vettünk részt a konferencián, de a Selye János Diáklaborhálózathoz kapcsolódóan három másik diáklabor munkatársai is jelen voltak Magyarországról. Mi az Erasmus plusz 2022-1-HU01-KA121-SCH-000061037 pályázatunk támogatásával vettünk részt a szakmai látogatáson.

A program nagyon sűrű volt: vasárnap "icebreaker" fogadással indult, volt két plenáris előadás, poszterszekció, kisebb csoportokban laborlátogatások, díjátadás, laudációk és a díjazott diáklabor tevékenységek bemutatása és "Blitzlichter", azaz színes ötperces beszámolók a diáklaborok életéről, projektjeiről.

A konferencia sok lehetőséget adott találkozásokra, kapcsolatépítésre is. A poszterszekcióban saját plakáttal vettünk részt, amin az Öveges Diáklabor, a Magyarországi Diáklaborok Egyesülete munkáját és a Selye János Diáklaborhálózatot mutattuk be, valamint a enemzetközi együttműködési lehetőségeket mutattuk be.

Részletes szakmai beszámoló az alábbi csatolmányban olvasható.

Mikulás Domonkos, Lévei Zita Mariann, Mikulásné Ferencz Zsuzsanna, Király Gellért

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-03/20240312_152946.jpg?h=ec88119e&itok=hDBtV4dt
Submitted by mikulas.domonkos on